ALESSIOS RUTIN

Tänkte att jag skulle berätta hur rutinen med Alessio ser ut varje dag. Från morgon till läggdags för natten.
Morgonen startar mellan kl 6.30-7.00 och då skiftas jag och sambo vem som plocka upp honom. På vardagar tar Patrik honom om han vaknar innan 6.40. Då han börjar jobba 7.00. Annars är det jag. På helger är det vilket som. Alessio vill oftast inte ha morgon välling. Ibland. Berorende på om han är sugen eller inte och det visar han. Just nu iallafall. Jag (eller Patrik) hämtar honom från hans rum och lägger honom i våran säng en liten stund för mys ca halvtimme (man måste ta vara på tiden). Efter en mysstund går vi upp och gör redo för frukost. Vi äter tillsammans han och jag. Han äter gröt med smak och jag varierar mitt. Han tar sin förmiddags nap som är vid kl 10-10.30. Vid 12 tiden äter han lunch. Antingen burkmat eller mat som vi lagar hemma som vi då mosa. Eftermiddags nap tar han kl 15.00. Kl 16-16.30 äter han sin middag som varierar gröt eller mat. Oftast är det gröt. Läggdags är kl 18.30-18.45 och då får han sin välling som vi ger till honom i hans rum. Varannan dag innan läggdags bada vi honom. Han ligger i vår famn och dricker upp sin välling och somnar till. Vi mysvagga en kort stund och jag sjunger en av babblarnas visa. Och därefter lägger honom i hans säng. Från där sover han hela natten. Det händer att vissa nätter väcker han oss och vill ha välling. Han vakna inte helt men visa en tydlig tecken på hunger. Vi ger och han sömn-äter. Så det är vi som få vakna. Vi klagar inte. Vi tycker det är lyxigt då vi vet att det kan vara värre. Finns andra som ha det värre. Vi får ju våra sömn ändå.
Oftast är det alltid jag som natta honom då Patrik är borta vid hans läggdags tiden. Han är borta på träningen, både fotboll & gymmet. Men när han väl är hemma så är det han som tar dem stunderna. Alessio behöver sin vana med pappa och tvärtom och känna att pappa också natta honom ibland. Mellan frukost, lunch och middag äter han mellanmål som varierar av mosad banan, kiwi eller mango, rån med leverpastej och majskrokar eller smoothie eller annat lätt mål. Under timmarna gör vi olika saker. Leker en massa. Han gå i sin gåstol eller leker på golvet. VI är ute på lekplatsen. Ute på promenad med honom i vagnen. Träffa vänner antingen hemma eller ute på stan. Åker iväg på olika ärende. Massa andra saker och ändå finns rutinen i med alla måltider och nap. Men absolut har det dykt upp och även kan dyka upp dagar då rutinen med tiderna inte har följt/följer. Man vill inte och kan inte alltid följa det. Tex om vi ska besöka våra vänner/släktningar en kväll vill man inte tacka nej bara för att han ska sova i sin säng hemma. Han kan fortfarande ha sin tid men sova borta i vagnen eller låna säng. Man vill han ska förstå och kunna det. Med måltider kan man alltid anpassa men inte alltid. Beror då på vad man gör och vart man är. 
Rutiner blev till ganska snabbt. Redan började det lite grann när han var 4 månader och det var som då började han med mat och sedan utvecklades det med tiden med rutinerna. När han var lite mer än 5 månader smälte rutinen in mer och blev fast som vi har nu idag. Så det har bara fortsatt. Det är skönt. Skönt för honom och för oss. Rutinerna fungerar jättebra. Alessio känner till dem och vet om det själv. Det är imponerat tycker jag. Att som liten förstår vad som händer och gäller just då. Att de lär sig rutinen och hänger med i det. 
RSS 2.0