CORONAVIRUS

Det enda som pratas om i hela världen är Corona. Att alla ska vara hemma och minska på smittningen. Det har blivit en riktigt stor grej. Själv tycker jag det är lite onödigt stort. Det är lite överdrivet. Man behöver inte sluta leva för det. Det fungerar bra att gå ut och göra precis som vanligt men om man känner sig hänging, på väg att bli sjuk så ja absolut ska man vara hemma men annars behöver man det egentligen inte. Man gör som man vill. Dock om man är väldigt gammal eller är med i riskgruppen får man begränsa och akta sig. 
Iallafall angående om det så vet ni att jag jobba med ungdommar på kvällar men nu är det ändring. Gymnasieskolor har stängt och ska plugga distans och vilket betyder att boende och cafe019 är stängt. Just nu är det premilärt till sista april men man får ta och se senare. Från och med igår så börjar vi jobba dagtid istället. Och hur länge vi ska göra det är det ingen som ha en aning om det. Då vi alltid jobba med ungdomar, ha vi alltid något att göra och nu är det inte på samma sätt. Det är annat. Märkligt. Jag som jobbar mina 50% blev ju jättebra med kvällar då Patan finns hemma och vi byter av är annorlunda nu. Under veckan måndag till fredag ska jag jobba mina 20 timmar och jag får vara flexibel vilket är fördel som gör att jag kan anpassa och planera efter mig och familjen. Alessio kommer få följa med mig till jobbet och det var inga problem för min arbetsplats då vi inte kan rå för denna situationen och att min son inte ha någon förskoleplats. Det känns jättebra. Men just nu finns Patan hemma då han fortfarande är sjukskriven för sin fot pga rehab och kan ha Aleo hemma när jag jobba. Så se läget ut nu. Det känns skönt att jobbet kan lösa sig och att de se mitt bästa för situationen. Att de kan acceptera det. Jag ser inte problemet att Aleo är med då han kan leka själv och han ha en bra fantasi i sin lekvärld. Han är självständig och klarar mycket själv. Dessutom är han lätt med och göra och smälter in lätt i mina planer men som också är anpassade till honom. Det kommer bli bra.
Det är verkligen galet med allt om corona. Vi får se hur länge den kommer varar. Förmodligen ska det dämpa sig närmre på våren till sommaren. 

Viktigaste som alla behöver göra nu är att tvätta sina händer flera gånger per dag. Minst 30 sekunder. 

Ta hand om er!<3 
RSS 2.0