FÖRÄNDRING FRÅN ETT TILL TVÅ BARN

Vi har gått från enbarnsföräldrer till tvåbarnsföräldrar och det är tät ålder mellan grabbarna. Det är underbart men också tufft. 
Tiden som är största förändrning. Båda barnen tar mycket tid. Tex om August sover så ger jag all tid till att vara med Alessio och när August är vaken behöver jag lägga tid på honom. Alltid den ena och sedan den andra. Tiden till mig själv finns inte. Man hinner knappt gå på toa. Hinner knappt sitta i soffan för lugn och ro för bara 5 min. Så all tid tas på barnen hela tiden och är den största förändringen med två barn. Laga mat är inte heller lätt och krävs mer planering, speciellt när man är ensam med båda barnen hemma då båda barnen ska ha uppmärkssamhet. Tiden till mig och Patrik finns till och med inte. Inte på samma sätt som förut. Vi hinner knappt prata med varandra då båda barnen behöver uppmärkssamhet, speciellt nu de första månader. Så är det. Men som tur är August väldig snäll och lugn bebis att jag och Patan kan få en stund tillsammans på kvällarna när Alessio har lagt sig. Att prata och umgås. Oftast varar det bara en kort stund då man är trött och slut efter hela dan med jobb och barnen att man vill njuta framför tv också faktiskt. Njuta i lugn och ro. På det sättet umgås vi faktiskt ändå. Vi kolla på vår favvis program och filmer tillsammans, myser med gottis. Att bara vara han och jag. De positiva sättet ser vi. Man får försöka hitta sina lösningar och ändå försöka se positiva i de negativa. Självklart kommer det också vara bättre med tiden ju äldre barnen blir. Så är det och så är det med föräldrar livet. Och egentligen får vi passa på med barntiden för sedan när de väl är tonåringar kommer det nog kännas tomt då de lever sitt liv. Det är mysig med barn och mysigt med att ha skapat en egen familj. Även om det är tufft med barn och dagarna kan vara jobbiga så är det ändå fantastiskt. Det är bara att genomföra dagarna och faktiskt också njuta då dagen aldrig kommer igen då varje dag är en ny dag. De växer och utvecklas. 
Det härliga med två barn är att se kärleken mellan dem. Som Alessio älska August och vill vara nära hela tiden. Se till att han inte är ledsen, se till att han få mat. Han hjälper gärna till och följer med vart lillebror än ska. Så beskyddande. De två kommer bli bästa kompisar. Superbröder. Underbart. 
Tänk att vi ha två grabbar. Barn som är bröder. Att vi har två barn som vi har skapat på kort tid som är vårt. Det ska bli roligt att se dem växa upp tillsammans. Att de leker tillsammans. Hur de kommunicera med varandra. Vi ser fram emot arga, glada, bråkiga stunder. Livet!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0