PROJEKEN ÄR ÄNTLIGEN KLAR!

Ni vet vi började med en projekt som har skjutit på. 
Nu äntligen är det klart. Vi körde all in så snabbt vi båda var lediga och var hemma tillsammans och det var denna helgen. Det är över. Inget mer att tänka på och inget som står i vägen och tar plats i hela lägenheten. Puh!
I fredags blev vi klart med det sista som var kvar att monteras. Och igår städade vi allt nogrann och fixade till och inrede.
Projektet vi gjorde var till Alessio. Han är en stor pojke och är stor för spjällsängen nu som man kunde märka. Han tyckte det var trångt och inget plats. Vi byggde då alltså en säng till  honom. En hemmagjord hussäng. Både jag och Patan har gjort den tillsammans. En bra team vi är. TeamPanja! 
Det som tog mer tid var målningen på alla reglar och stavar i omgångar som bara gick att göra på kvällar när Aleo sov. Det hade aldrig funkat att måla samtidigt som han går runt på dagtid. Hade vi haft altan hade det löst och kunnat fixat direkt på en samma dag. Men på detta sättet fick vi lösa och gick ändå bra. Det som också som tog mera tid var stavar som inte ville fästa i ordentligen så vi löste på annat sätt med att fästa fast den. 
Wow vilket jobb. Och den blev hur fin som helst. Vi är nöjda och stolta. 
Alessio blev lycklig att den blev klar. Han förstod med tiden att det var en säng och att det är hans säng. 
Vi inrede med sänghimmel och lamporna runt om taket och bäddade fint med hans gosedjur som han bruka ha i sängen. Det blev så mysigt. 
Sedan ska han få byta täcke till en vanlig samma storlek som sängen men inget som är akut då han inte bruka använda täcke. Jag vill också inreda prydnadskuddar som ska sitta mysigt runt i hans säng. Så det kommer komma lite nytt där och där och det får tar sin tid. 
Iallafall har han det så mysigt och älska att ligga där. 
Inatt var det första natten som han fick sova i sin nya hussäng. Och det gick hur bra som helst. Läggningen var mysigt. Låg bredvid varandra tillsammans och han drack sin vällning och somnade till det med babblarnas vaggvisa i bakgrunden. Man blir sömning själv. Så mysigt att få ligga nära honom. 
Han sov hela natten så gott och så sött. Kom och väckte oss på morgonen kl halv 8 och då var det dags att gå upp. Hur gulligt?!
Han verkar och ser så nöjd ut med sin nya säng. Tro det bästa med sängen han tycker är att det är stort och finns så gott om plats. 
Men förväntningar vi hade var att det skulle vara jobbigt att lägga honom. Att han kommer retas för att han kan gå av sängen själv och komma åt leksakerna. Att han skulle hoppa i sängen och allt sånt. Att det skulle ta långtid. Det var motsatsen. Förväntningar blev tvärtom. Han visste att han skulle sova och ligga där. Han bara låg lugnt. Underbart. 
Vi är nöjda med hur bra och fint det blev och ännu nöjdare när Alessio är nöjd. 

(null)

(null)


(null)
Före.

(null)
Efter. 

(null)

RSS 2.0